Bussresa

Utfärd

Bussresa till vackra Bjärehalvön

Den 15 gusti

Kristianstad, Föreningarnas Hus kl.07.15
Med avresa från hemorten styr vi bussen till Trafikverksskolans restaurang i Ängelholm där vi intar vår frukost. Efter frukosten får vi en liten filmvisning om järnvägens begynnelse och vidare guidas vi runt i museet där vi får uppleva Rallarens arbetsdag och hur hans liv såg ut innan dagens moderna järnväg uppfanns. Allt är tidstypiskt uppbyggt.
 
Efter en trevlig förmiddag i rallarens spår beger vi oss till Ängelholms station där vi går på tåget som tar oss genom Hallandsåsen till Båstad. Här blir vi upphämtade med buss till Enehall där lunchen avnjuts.
 
Mätta och belåtna går färden vidare till Båstad för ett besök på Vävaren där vi kan shoppa tyger och linnevaror till fabrikspriser. Nästa besök blir Boarp-Handelsbyn som ligger nästgårds.
 
Sista besöket gör vi på den historiska herrgården Heagården i Munka-Ljungby. Här avnjuter vi vår eftermiddagsfika och får en guidad tur på gården av en mycket kunnig och underhållande guide.
 
Efter en skön dag på Bjärehalvön kör vi åter hemåt mot våra avreseorter med fina minnen och flera upplevelser rikare.
 
 15 augusti 2017
 Hållplats:  Kristianstad, Föreningarnas Hus kl.07.15
 Pris: 300: -/person
 
Minimum 35 personer

Anmälan till Rune Nilsson Tel: 0703 63 98 86 
 Sista anmälningsdagen den 5 juli

I priset 300:- ingår:                Resa i modern turistbuss  Förmiddagsfika Banverksskolans restaurang  Entré samt guidning på Banmuseet Ängelholm  Tåg Ängelholm jvstn-Båstad jvstn  Lunch inkl måltidsdryck på Enehall  Studiebesök på Vävaren i Båstad  Eftermiddagsfika, entré och guide, Heagården  Munka Ljungby
 

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.